Het gemotiveerde paard

iedere training staat in het teken van samenwerken, vertrouwen, originaliteit en vooral plezier

Elke paard heeft zijn eigen identiteit, een op zich zelf staand wezen. Wij mensen zijn ook allemaal uniek. Dus waarom zou iedereen op dezelfde manier getraind moeten worden.

Hij luistert niet….. Je kent het wel. De kinderen vragen alle aandacht, zeker ook nu met het thuis onderwijs. Je werkgever wilt ook graag antwoorden op zijn vragen en je man vraagt of zijn lievelingsbroek al gewassen is. En dan na alles van thuis en werk is het tijd voor je viervoeter.

Je loopt het hek door met het halster om je paard van de paddock te halen. Je roept en hij kijkt je aan maar komt niet. Hè dat ook nog. “Kom nou” roep je nogmaals en loopt naar hem toe. Nou het enthousiasme druipt er vanaf….not. Tuurlijk denk je dan “Dit kan er ook nog wel bij”. Op naar de longeerkraal. Alles staat klaar en je wilt hem even laten lopen en dan kan je weer naar huis. In de kraal kijkt hij je weer aan en verzet geen stap. Nou kom op hoor zeg je nog. De frustratie groeit wat allemaal tegen je werkt. Mmmm je had je tijd met je viervoeter toch iets anders in gedachte. Na een diepe zucht stop je er maar mee want stampvoetend en met een longeerzweep in je hand kom je geen stap verder. We gaan het morgen maar weer proberen….

Is het herkenbaar? Het lijkt erop dat we veel ‘Moeten’. Maar van wie moet je eigelijk? We zijn allemaal individuen en dan is het ook nog zo dat paarden onze lichaamstaal lezen. Adem in en adem uit en zet je voeten naast elkaar. Kijk elkaar eens aan en start weer bij het begin. En laat ik je daarbij kunnen helpen. In dit soort situaties geef ik je de tools om je rust te herpakken, stress los te laten en om te gaan denken. Jouw plezier met je viervoeter gaan we samen op nummer 1 zetten.

Ik werk op een positieve manier, wat wil zeggen dat ik kijk naar jou en naar je paard. Welke kant wil je op, begrijp je elkaar. Waar kan je elkaar in uitdagen en wat vertellen jullie elkaar maar vooral vertrouwen en begrip naar elkaar.

Wil jij samenwerken aan vertrouwen, begrip, met originaliteit maar ook heel veel plezier…. Neem dan contact met mij op via info@hetgemotiveerdepaard.nl

Samenwerken, begrip, communicatie, positief trainen, clicker training, originaliteit en veel plezier