Wat kan ik voor jou, je hond of je paard betekenen

grondwerk paard beweging balans holistische kijk

Grondwerkles:

Grondwerken met je paard om een basis te leggen voor het rijden of in samenwerking met het rijden. Samenwerken staat bij mij hoog in het vaandel en dan ook het plezier. We kijken met grondwerk naar plezier maar ook zeker naar een juiste beweging en belasting van het paard. Ook paardentaal neem ik geregeld mee in de lessen. Begrijp jij je paard en begrijpt je paard jou? Of je paard nu jong is of al wat ouder maar dat rijden toch wat spanning met jullie beide meebrengen. En hoe zou je dit kunnen aanpakken samen. Daarin kan ik jullie bijstaan.

Anoki en Edens Garden olie

Essentiële oliën:

Graag zou ik iedereen bekend willen maken met het ondersteunen d.m.v. essentiële oliën bij je eigen paard, hond en/of jezelf. Ik kan je erbij helpen maar ik hoop dat je het met de tijd zelf kan gaan doen.
Ik kan je hond/paard ondersteunen bij luchtweginfecties, darmproblemen, angst, zenuwen voorafgaande aan een wedstrijd, huidproblemen en etcetera.

Aan iedere olie hangt zowel een fysieke als een mentale oplossing. Als eerste gaan we zitten om een anamnese ( klachtopname ) af te nemen.


Door gebruik te maken van onze reuk prikkelen we het onderbewustzijn (het limbisch systeem ons oudste deel van de hersenen) waardoor ons lichaam beïnvloed word. Met betrekking tot de klachten en de medische achtergrond zal ik een aantal oliën selecteren. Uit deze oliën laat ik het dier zelf de olie uitzoeken die het nodig heeft.
De oliën kunnen we op verschillende manieren gebruiken, Inhalatie, topisch of inname. Dit hangt allemaal af van de klacht en ik zal ter plekke mijn plan van aanpak toelichten. Een visite duur ongeveer een uur en na een aantal dagen ontvangt u de anamnese en gebruikte oliën beschrijving in uw mailbox.

Inhalatie: via het reukorgaan komen de geuren bij het limbisch systeem wat ons lichaam weer aanzet tot zelfherstel

Onderdelen en functies[bron wikipedia]

Het limbisch systeem bestaat onder andere uit:

Functie:[bron wikipedia]

Het limbisch systeem heeft een aantal functies, waaronder de regeling van het gedrag, het langetermijngeheugen, leren, de motivatie en emotie. Daarbij worden ook een paar stoornissen gelinkt met het limbisch systeem, waaronder epilepsiedepressie en schizofrenie.

Topisch: op de huid aanbrengen van de olie ( meestal) gemengd met een dragerolie

Inname: innemen van olie waarbij goed gekeken moet worden naar verhoudingen en zeker niet alle oliën kunnen ingenomen worden.