Wat kan ik voor jou, je hond of je paard betekenen

grondwerk paard beweging balans holistische kijk

Grondwerkles:

Grondwerken met je paard om een basis te leggen voor het rijden of in samenwerking met het rijden. Samenwerken staat bij mij hoog in het vaandel en dan ook het plezier. We kijken met grondwerk naar plezier maar ook zeker naar een juiste beweging en belasting van het paard. Ook paardentaal neem ik geregeld mee in de lessen. Begrijp jij je paard en begrijpt je paard jou? Of je paard nu jong is of al wat ouder maar dat rijden toch wat spanning met jullie beide meebrengen. En hoe zou je dit kunnen aanpakken samen. Daarin kan ik jullie bijstaan.

Anoki en Edens Garden olie

Essentiële oliën:

Graag zou ik iedereen bekend willen maken met het ondersteunen d.m.v. essentiële oliën bij je eigen paard, hond en/of jezelf. Ik kan je erbij helpen maar ik hoop dat je het met de tijd zelf kan gaan doen.
Ik kan je hond/paard ondersteunen bij luchtweginfecties, darmproblemen, angst, zenuwen voorafgaande aan een wedstrijd, huidproblemen en etcetera.

Aan iedere olie hangt zowel een fysieke als een mentale oplossing. Als eerste gaan we zitten om een anamnese ( klachtopname ) af te nemen.


Door gebruik te maken van onze reuk prikkelen we het onderbewustzijn (het limbisch systeem ons oudste deel van de hersenen) waardoor ons lichaam beïnvloed word. Met betrekking tot de klachten en de medische achtergrond zal ik een aantal oliën selecteren. Uit deze oliën laat ik het dier zelf de olie uitzoeken die het nodig heeft.
De oliën kunnen we op verschillende manieren gebruiken, Inhalatie, topisch of inname. Dit hangt allemaal af van de klacht en ik zal ter plekke mijn plan van aanpak toelichten. Een visite duur ongeveer een uur en na een aantal dagen ontvangt u de anamnese en gebruikte oliën beschrijving in uw mailbox.

Inhalatie: via het reukorgaan komen de geuren bij het limbisch systeem wat ons lichaam weer aanzet tot zelfherstel

Onderdelen en functies[bron wikipedia]

Het limbisch systeem bestaat onder andere uit:

Functie:[bron wikipedia]

Het limbisch systeem heeft een aantal functies, waaronder de regeling van het gedrag, het langetermijngeheugen, leren, de motivatie en emotie. Daarbij worden ook een paar stoornissen gelinkt met het limbisch systeem, waaronder epilepsiedepressie en schizofrenie.

Topisch: op de huid aanbrengen van de olie ( meestal) gemengd met een dragerolie

Inname: innemen van olie waarbij goed gekeken moet worden naar verhoudingen en zeker niet alle oliën kunnen ingenomen worden.

Uitmeten kruiden

De biotensor paard en hond is een uniek instrument voor het testen op energetische en functies. Alles in het universum bestaat uit trillingen. Elk orgaan in het lichaam heeft zijn eigen elektromagnetische frequentie (trilling). Als een orgaan ziek is zal de frequentie wijzigen. De Biotensor kan elke trilling opvangen en de onderlinge verschillen waarnemen. Het is mogelijk om met de Biotensor allerlei waarden en relaties te achterhalen en vast te leggen, of een inzicht te krijgen in de toestand van het paard, zowel fysiek als psychisch en emotioneel. Op deze manier worden de oorzaken van de klachten behandeld in plaats van uitsluitend symptomen. Denk bijv. aan o.a. energie- en vitaminetekorten, virussen, schimmels, bacteriën en parasieten. Het werken met de biosensor gaat razendsnel, binnen een minuut zijn bijvoorbeeld tientallen producten of testbuisjes te testen.

Wat kan de biotensor voor uw paard of hond betekenen?

De Biotensor kan onder meer voor de volgende /behandelingen gebruikt worden:

  • Op basis van klachten (fysiek/psychisch/emotioneel) meten waar oorzaak ligt
  • allergieën en voedselcombinaties
  • Vitamines en mineralen, kruiden en oliën
  • Testen van , parasieten, virussen, schimmel
  • Opsporen en opheffen van blokkades
  • In balans brengen lichaam
Biotensor, paard, kruiden

Energetische middelen, kruiden, Homeopathie

Indien de oorzaak van de klacht is achterhaald d.m.v. het testen, kan er eventueel een middel ingezet worden (kruiden, homeopathisch of expediënt) welke op dat moment het meest effectief is tot herstel/verbetering van de specifieke klacht(en).  Het middel wordt ook getest welke het beste ingenomen kan worden alsmede de behandelprioriteit. Een andere keer is alleen behandeling met de Biotensor voldoende.Tegenwoordig is er een tal van virussen en bacteriën, schimmels ed. waar veel mensen (chronisch) last van kunnen hebben. Alle belagers van het lichaam, levende (bacteriën, virussen, schimmels en parasieten) en dode (zware metalen, landbouw vergiften herbiciden en pesticiden) hebben een eigen frequentie en zijn zodoende meetbaar met de Biotensor.

Een biotensor behandeling

Een 1e consult en behandeling duurt ongeveer 1 tot 1.5 uur. Op locatie volgt een onderzoek/intake van het paard of hond. Alles wordt in deze intake holistisch bekeken, dit betekent dat we de klacht niet op zich zelf zien staan maar de totaliteit van het paard of hond bekijken in zowel lichaam als geest. Hierna wordt er doorgemeten met de Biotensor. Na het door meten volgt er uitleg en bespreking diagnose/behandeling.

Het tarief is Euro 60,- (45-60 minuten). Hierna is het tarief Euro 15,00 per extra half uur. Dit tarief is exclusief voorgeschreven middelen.  U betaalt contant, ontvangt een betaalverzoek via Whatsapp of u maakt het per bank over.