Bach Bloesem therapie

1 van de 38 Bach remedies Beech

Wat is Bach bloesem therapie?

Dr Edward Bach (1886 – 1936) ontdekte met zijn enorme fijngevoeligheid de uitwerking van een aantal bloesems van planten en bomen. Zijn wens was om een geneeswijze te ontwikkelen die voor iedereen veilig te gebruiken zou zijn. Eenvoudiger dan homeopathie en ook werkzaam op de psyche. 

Werking

De remedies werken in op gedrag, gemoedstoestanden, emoties en karaktereigenschappen die net als alles ook een positieve en een negatieve kant kennen. Wanneer een disbalans ontstaat, dier zit niet lekker in z’n vel of slaat door naar een extreem gedrag etc., ondersteunt de bijbehorende Bach remedie het dier om weer terug in balans te komen.

Bach druppels onderdrukken gedrag niet zoals valium of antidepressiva. Wanneer het dier na behandeling met Bach Remedies een goede periode heeft maar later toch weer terugvalt in het ongewenste gedrag, is er altijd een reden waarom het dier weer opnieuw uit balans is geraakt. Het is daarom belangrijk om niet alleen Bach druppels te geven maar ook te kijken naar de omgevingsfactoren, voeding en beweging. Waarom is het dier in 1e instantie in disbalans gekomen en wat kan er worden veranderd om dit in de toekomst te voorkomen!

“Behandel de zieke, niet de ziekte” was het motto van Dr. Edward Bach

Dr. Edward Bach

Dr. Edward Bach

Bach bloesemtherapie is ontwikkeld door Dr. Edward Bach (geboren in Engeland, 1886). Hij studeerde af als arts, homeopaat, bacterioloog en patholoog anatoom en ontdekte door het observeren van zijn vele patiënten de link tussen emotionele problemen en fysieke klachten. Toen een collega darmkanker bij hem vaststelde en hij volgens collega’s nog 3 maanden te leven had is hij hard aan het werk gegaan om een natuurlijke heelwijze te ontwikkelen. Hij zocht een methode om emotionele storingen en conflicten in de mens te behandelen.

Hij zag ziekten als symptomen van emotionele storingen en ontdekte dat als je de emotionele storingen aanpakte, de lichamelijke klachten ook verdwenen.

Edward Bach deed zijn goedlopende praktijk van de hand om verder te onderzoeken en ontwikkelen. Hij was zeer gevoelig en kon de vibratie van planten, bomen en bloesems voelen en de overeenkomst met archetypische gemoedstoestanden van mensen.

Hij ontwikkelde de 38 verschillende Bachremedies en de Rescue Remedie (een 1e hulp combinatie remedie) waar vele mensen en dieren al baat bij hebben gehad.

Op vijftig jarige leeftijd overleed hij, 17 jaar nadat hij was opgegeven.